Social

În țara noastră ar putea fi lansat un nou proiect în domeniul managementului integrat al apelor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Banca Mondială ar putea finanța un nou proiect în domeniul managementului integrat al apelor din țara noastră. În contextul identificării noilor oportunități de finanțare și de lansare a unui proiect în acest sens, ministrul Agriculturii, Dezvoltării  Regionale și Mediului, Ion Perju a purtat discuții cu reprezentanții Băncii.

În cadrul ședinței au fost definite direcțiile prioritare de finanțare, iar ministrul Perju a precizat că: „Direcțiile prioritare de finanțare reies din realitățile actuale ale țării și se pliază cu necesitățile populației. Astfel, prioritar este construirea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, conectarea instituțiilor de învățământ și a celor din domeniul sănătății la o infrastructură de alimentare cu apă și sanitație. De asemenea, este important elaborarea unui document de politici care să stabilească o viziune națională referitor la dezvoltarea sistemelor de irigare și implementarea unor proiecte pilot în scopul creșterii rezilienței la schimbările climatice în domeniul agricol”.

Totodată, ministrul a menționat că, recent, conceptul proiectului a fost discutat în cadrul Consiliului de asistență externă în domeniul managementului integrat al apelor și urmează a fi remis spre examinare Ministerului Finanțelor și Băncii Mondiale.

La ședința cu oficiali ai Băncii Mondiale, ministrul a fost însoțit de Secretarul de Stat, responsabil de politicile în domeniul dezvoltării regionale, Dorin Andros.

Citește și: MADRM a inițiat elaborarea unui nou proiect în agricultură. Despre ce este vorba

loading...

Comments are closed.