Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați a donat patru automobile Ministerul Muncii și Protecției Sociale

Astăzi, la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, au fost donate patru automobile, în valoare totală de 1,4 milioane lei.

Donația a fost oferită de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și este destinată susținerii activităților echipelor mobile din teritoriu.

Automobilele vor fi utilizate pentru deplasările echipelor mobile, facilitând accesul acestora în diverse regiuni ale țării pentru a oferi asistență și suport direct beneficiarilor. Investind în echipele mobile, creștem accesibilitatea la serviciile sociale în întreaga țară și uniformizăm asistența oferită celor mai vulnerabile persoane.

Două dintre aceste vehicule vor fi alocate Agenției Teritoriale de Asistență Socială (ATAS) Centru-Est și două ATAS Nord, care, la rândul lor, le vor transmite către Structurile Teritoriale de Asistență Socială (STAS) din Orhei și Rezina (Centru-Est) și Edineț și Rîșcani (Nord).

”Eforturile noastre nu se opresc aici, vom continua să investim în echipamente, în instruiri, în măsuri și politici de protecție socială pentru cetățenii noștri, în instruiri și perfecționări a colegilor din prima linie și în calitatea serviciilor. Vreau să le mulțumesc partenerilor noștri de la UNHCR, fără de care această donație nu ar fi fost posibilă. Aceste automobile ne vor permite să îmbunătățim semnificativ capacitatea noastră de a oferi servicii sociale de calitate în teritoriu, contribuind astfel la bunăstarea și protecția celor mai vulnerabili membri ai societății noastre” a menționat Alexei Buzu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale.

La rândul său, Blanc Bertrand, reprezentantul de țară UNHCR în Moldova, a declarat: „Acest parteneriat pe care îl avem deja de 2 ani cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale demonstrează încă o dată suportul nostru ferm pentru refugiați. Efortul demonstrat și acțiunile întreprinse de către guvern în acest timp, în sprijinul refugiaților, sunt remarcabile. Vreau să menționez, în mod special, devotamentul întregii echipe a Ministerului Muncii și Protecției Sociale și să-i mulțumesc personal domnului ministru pentru angajamentul și implicarea sa profundă față de refugiați.”

Această inițiativă face parte din eforturile continue ale Ministerului Muncii și Protecției Sociale de a investi în resursele și infrastructura necesară pentru a sprijini angajații din prima linie din sistemul de asistență socială să poate oferi servicii mai calitative și accesibile pentru cetățeni. Prin astfel de acțiuni, se urmărește creșterea eficienței și a capacității de răspuns în teren, asigurând un suport adecvat și prompt pentru toți cetățenii.

Total
0
Shares
Total
0
Share