Alte știri

Încă 7 medici din stânga Nistrului vor fi cazați temporar în localitățile de pe malul drept în care activează

Pinterest LinkedIn Tumblr

Încă 7 medici ce locuiesc în regiunea transnistreană, dar lucrează în instituții medico-sanitare de pe malul drept al Nistrului, vor fi cazați temporar în localitățile unde activează, transmite Telegraph.md

Această soluție a fost identificată urmare acțiunilor ilegale unilaterale ale părții transnistrene în libera circulație și de a se autoizola timp de 14 zile pentru orice persoană ce intră în regiune. Biroul Politici de Reintegrare a primit 95 de sesizări din partea autorităților publice locale din Zona de securitate despre impedimentele impuse de partea transnistreană personalului medical.

Costurile de cazare și alte aspecte administrative ale medicilor sunt acoperite cu sprijinul Uniunii Europene, oferit prin Programul Măsuri de Consolidare a Încrederii pe ambele maluri ale Nistrului, implementat de PNUD Moldova.

Cazarea medicilor în localitățile în care aceștia activează se face pe principii voluntare, până acum alți  medici din 7 raioane fiind printre beneficiari.

„Problema liberei circulații pentru persoane și oficiali devine nesustenabilă nu doar pentru medici, dar și pentru alte categorii de persoane, iar pretextul pandemiei utilizat pentru îngrădirea drepturilor omului este un subiect ce merită atenția partenerilor de dezvoltare, instituțiilor și organizațiilor internaționale în materia drepturilor omului și pentru resetarea priorităților pe agenda de negociere ”, a declarat viceprim-ministrul Cristina Lesnic.

Citește și: Linia telefonică VETERAN a recepționat peste 100 de apeluri de la începutul lunii aprilie

 

loading...

Comments are closed.