Alte știri

Încă o fântână, renovată de către Poliția de Frontieră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cea de-a șasea fântână, reconstruită și amenajată de polițiștii de frontieră în acest an, a fost inaugurată ieri, 10 noiembrie, în prezența conducerii Poliției de Frontieră, ministrului Afacerilor Interne și efectivului din subdiviziunile de frontieră cu sediul la Chișinău.

Fântână datează din anul 1992 și este amplasată în raza teritoriului administrativ al comunei Stăuceni, mun. Chișinău. La începuturi călătorii aveau posibilitatea să facă un popas și să își potolească setea, însă în ultimii ani lucrul acesta nu s-a mai putut face din cauza stării deplorabile. Astfel, în luna octombrie curent au fost inițiate lucrările de reabilitare a fântânii, curs inițiativei fiind dat de către efectivul Direcției Regionale Centru, personalul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Chişinău, Asociaţia Sindicală „FRONTIERA”, Inspectoratul Național de Securitate Publică, reprezentanții Preturii sectorului Râșcani și Combinatului de vinuri „CRICOVA” SA.

„Respect și recunoștință dumneavoastră care ați depus efortul și dorința de renovare a fântânii, salubrizare a teritoriului adiacent, cât și curățarea izvorului. Împreună am reușit să mai înscriem în acest an un eveniment frumos ce va rezista în timp. În mod inevitabil, umanitatea înfățișată prin „Grija față de semeni” a fost atinsă de instituția pe care o conduc, dar și un exemplu care, sperăm va fi urmat în viitor de alte generații.” a menționat șeful Poliției de Frontieră Corneliu Groza.

Ministrul de Interne Pavel Voicu adresat mulțumiri tuturor celor ce au contribuit la renovarea acestei fântâni. „Într-adevăr este o acțiune nobilă din partea dvs. și ne mândrim. Pentru fiecare cetățean, oaspete, călător care va face un popas la această fântână va fi o bucurie, servind apă și admirând locația de o frumusețe rară. Atunci când ne consolidăm eforturile și dorințele putem face lucruri deosebite. Sunt convins că aceste acțiuni vor avea o continuitate.” a conchis Pavel Voicu.

Evenimentul a continuat oficierea slujbei de sfințire a fântânii de către un sobor de preoți de la Mănăstirea Ciuflea. Totodată a fost citit decretul Mitropoliei Chișinăului și al întregii Moldove privind numirea preotului militar al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Teodor Spătaru.

Citește și: Problemele veteranilor, în atenția ministrului Apărării, Victor Gaiciuc

loading...

Comments are closed.