Alte știri

Incendiu în Rezervația naturală științifică „Prutul de Jos”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pompierii din sudul țării au fost alertați pentru a lichida un incendiu extins de vegetație, izbucnit în Rezervația naturală științifică Prutul de Jos din apropierea localității Văleni, raionul Cahul.

Apelul privind producerea arderii a fost recepționat la Serviciul 112 pe data de 24 martie la ora 1:20. La fața locului au intervenit 17 angajați IGSU cu 4 unități de tehnică, dar și 20 de persoane civile, angajați ai Rezervației. Ajunși aceștia au stabilit că flăcările au cuprins o suprafață extinsă  de teren.

Pompierii au luptat cu focul ore în șir, reușind lichidarea incendiului către ora 14:00. În urma incendiului a ars stufăriș, vegetație uscată,dar și plante.

Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilită de specialiști.

Datorită intervenție prompte arderea a fost localizată, fără de a afecta o suprafață mai mare. Prejudiciile urmează a fi estimate de Comisia pentru Situații Excepționale teritorială.

În acest context IGSU atenționează oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă terenurile cu vegetație uscată. În condiții de umiditate redusă și vânt puternic focarele se pot extinde cu repeziciune.

Citește și: Incendiu puternic în apropiere de lacul de la Dănceni

loading...

Comments are closed.