Social

Incendiu într-un lan de grâu din raionul Dondușeni. Cauza izbucnirii urmează a fi stabilite

Pinterest LinkedIn Tumblr

În după amiaza zilei de 26 iulie angajații IGSU au intervenit de urgență pentru a stinge focul care se răspândea cu repeziciune într-un lan cu grâu din localitatea Cernoleuca, raionul Dondușeni, transmite Telegraph.md

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 12:17. Potrivit primelor informații o suprafață de aproximativ 7 ha cu grâne este cuprinsă de flăcări. La fața locului pentru localizarea și lichidarea arderii a intervenit un echipaj de pompieri care s -au luptat cu flăcările mai mult ore pentru ca să oprească răspândirea arderii. Incendiul a fost lichidat duminică la ora 14:59.

În urma arderii nimeni nu a avut de suferit fiind afectată suprafața de aproximativ 7 ha de grîne. Pompierii au reușit localizarea focului pentru ca acesta să nu afecteze și alte suprafețe. Circumstanțele și cauza izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.

În condiții de caniculă și ca urmarea a avertizării Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pericol excepțional de incendiu clasa V, pompierii atenționează repetat despre riscul incendiilor de vegetație și a focarelor care se pot răspândi rapid în lanurile cu cereale în cazul utilizării surselor de aprindere.

Specialiștii îndeamnă oamenii să evite aprinderea focului în nemijlocită apropiere de culturile cerealiere și să verifice minuțios starea tehnicii de cultivare.

Mai mult, pentru evitarea incendiilor combinele și tractoarele utilizate pentru seceriș, trebuie neapărat dotate cu mijloace primare de intervenție. În caz de situații de risc, persoanele sunt rugate să sune Serviciul 112.

loading...

Comments are closed.