Alte știri

Închidere totală în Italia, dacă peste 7 zile nu scade numărul infectărilor cu coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Închiderea totală, aceasta este soluția luată în calcul de guvernul italian, dacă infecțiile continuă să crească.

Pe măsură ce numărul infecțiilor crește în fecare zi – ieri, joi 22 octombrie au fost 16.079 de cazuri noi și 136 de decese – crește și probabilitatea ca guvernul să introducă noi restricții.

Dacă efectele pozitive ale ultimului decret, din 18 octombrie, nu se simt într-o săptămână, datorită măsurilor deja luate – în primul rând a obligației măștilor – Giuseppe Conte ar putea fi obligat să impună din nou restricții drastice în toată Italia cu un nou Decret, sau chiar să pună toată Italia în Carantină, permițând ieșirea din case numai pentru deplasarea la muncă sau la școală, limitând astfel cât mai mult posibil „activitățile neesențiale”.

Se lucrează la lista activităților „neesențiale”, care ar putea fi oprite, dacă numărul infecțiilor crește prea repede.

Corriere della Sera scrie că premierul Conte se opune unei blocări naționale, în timp ce ministrul Sănătății, Roberto Speranza, nu exclude posibilitatea unui lockdown de două săptămâni, pentru a da un răgaz sistemului de sănătate.

Dacă în șapte zile tendința curbei epidemiologice nu va fi inversată, va avea loc o închidere în toată Italia de la ora 21. O măsură extremă, pe care premierul Conte o respinsese inițial și pentru că ar implica blocarea barurilor și restaurantelor.

Limitând călătoriile, experții speră să încetinească cursa virusului, pentru a nu atinge acel prag maxim de terapie intensivă care riscă să declanșeze blocajul total.

A fost stabilit pragul peste care Italia intră în lockdown: 2.300 de persoane în terapie intensivă. Acesta este nivelul de alarmă care ar putea declanșa măsuri drastice.

Grija cea mai mare se referă la spitale. Multe spitale rezistă, dar altele au probleme, în unele orașe locurile la terapie intensivă încep să se epuizeze. Și comparativ cu primăvara trecută, vârsta medie a celor cu simptome severe a scăzut.

Ieri, 22 octombrie, erau 992 de persoane internate la terapie intensivă. În urmă cu o săptămână, la 14 octombrie, erau aproximativ jumătate, 539. Aceasta este cifra alarmantă. La peste 2.300 de persoane aflate în condiții grave, sistemul riscă să se prăbușească.

Sursa: gazetaromaneasa.com

Citește și: Situație critică în Italia. A înregistrat un nou record de infectări zilnice

loading...

Comments are closed.