Alte știri

Incompetenta Olesea Stamate explică de ce a ales să candideze pe lista PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Incompetenta Olesea Stamate, consilierul președintelui Maiei Sandu în domeniul justiției, tot ea ministru al Justiției în Guvernul ACUM, a explicat de ce a ales să candideze pe lista PAS la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.

Printr-o postare publicată pe Facebook, Stamate susține că nu a dorit să facă politică, dar activitatea în Executivul condus de Maia Sandu, desemnată atunci la propunerea PPDA, i-a schimbat viziunile.

”Mai mulți ani m-am ținut departe de politică. Nu voiam să fac compromisuri cu mine însumi. Însă lucrând în guvernul Maia Sandu, umăr la umăr cu mai mulți oameni din echipa PAS, am cunoscut o altfel de politică, cu oameni onești, care pun interesul țării și al cetățenilor în prim plan.

Astfel, am decis să continui să muncesc alături de echipa PAS, pentru un viitor mai bun, pentru copiii noștri și pentru toți oamenii Moldovei. Candidez pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru că știu ce legi trebuie adoptate pentru a curăța sistemul justiției de corupți și pentru că știu că voi avea cu cine sa fac asta – cu o echipă de oameni puternici, cinstiți și profesioniști. Împreună pornim vremurile bune!”, a explicat Stamate.

Amintim că Olesea Stamate este autoarea modificărilor din 2019 la legea procuraturii, declarate absolut neconstituționale, care au dus la destituirea Guvernului Maia Sandu. Totodată, fiind ministru al Justiției, Stamate a tergiversat și examinarea dosarului cu privire la extrădarea fostului deputat român Cristian Rizea, condamnat în România la ani grei de închisoare.

Stamate și a fost și președintele Comisie care a decis alegerea lui Alexandr Stoianoglo pentru desemnarea în funcția de procuror general al Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.