Alte știri

INEDIT // Uniunea Cineaștilor din Moldova a inițiat un proiect de promovare a filmelor moldovenești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Proiect inedit pentru țara noastră. Uniunea Cineaștilor din Moldova, în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova, a inițiat un proiect de promovare a filmelor moldovenești: „Filme din Moldova – online”. Peliculele, selectate în baza unui concurs, vor fi difuzate în perioada 2-8 septembrie 2020, transmite Telegraph.md, cu referire la Goodnews.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, timp de o săptămână, cinefilii vor avea ocazia să vizioneze gratuit online și la TV circa 20 de filme autohtone, realizate în ultimii ani, de către cineaştii moldoveni.

În acest context, Uniunea Cineaștilor invită toţi producătorii şi autorii de film să se înregistreze la concursul de selecţie a producţiilor, care vor fi difuzate în cadrul proiectului „Filme din Moldova – online”. Fiecare difuzare va fi susținută financiar de către organizatori, în funcție de metraj.

Pentru a aplica la concurs, trebuie să completați formularul de participare. Termenul limită de recepţionare a formularelor şi filmelor este 1 august 2020.

Sunt eligibile filmele de ficţiune, filmele documentare şi filmele de animaţie, care nu au o vechime mai mare de 3 ani (atât de lung cât şi de scurtmetraj) şi sunt produse exclusiv în Republica Moldova. Selecţia filmelor participante în cadrul evenimentului va avea loc în perioada 2 – 15 august şi va fi moderată de reprezentanţii IDFF CRONOGRAF, RAVAC şi MOLDOX.

Citește și: VIDEO // Imagini dramatice cu doi frați mici care au sărit de la al treilea etaj al unei clădiri în flăcări și au fost salvați de trecători

loading...

Comments are closed.