Alte știri

Inga Grigoriu critică o parte din discursul Maiei Sandu la ONU: ”Nu sunt suficiente doar declarații sterile”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, de la tribuna Adunării Generale a ONU, președintele statului R. Moldova a vorbit inclusiv și despre fenomenul spălărilor de bani, operațiune derulată în anii 2010-2014 prin intermediul instituțiilor financiar-bancare autohtone și instanțelor judecătorești naționale. De asemenea, s-a mai declarat că „este indispensabilă unirea eforturilor în vederea combaterii spălării banilor și investigării fluxurilor financiare ilicite”.

În acest context, Inga Grigoriu, ex-deputat PPDA, critică o parte din discursul șefului statului la ONU și reamintește că acest fenomen a fost elucidat în complexitate în cadrul unei comisii parlamentare de anchetă din legislatura precedentă a Parlamentului R. Moldova și a fost elaborat un Raport exhaustiv privind operațiunea denumită generic „Laundromat” la care s-a făcut referință de la tribuna ONU.

”Au trecut mai mult de două luni de când s-a schimbat balanța puterii, cea nouă având drept prioritate de fațadă lupta anticorupție, însă, acest Raport așa și nu este înregistrat nici până astăzi.

Dumitru Alaiba , nu sunt suficiente doar declarații sterile, ci sunt necesare și anumite acțiuni concrete.

Reiterez, acest Raport nu va pune la închisoare protagoniștii, dar va demonstra că instituției reprezentative, Parlamentul R. Moldova, îi pasă și că este pe aceeași undă cu discursul rostit de la tribuna Adunării Generale a ONU.

Or, atât dn Stoianoglo, cât și alți actori implicați urmăresc cu interes, dacă noua guvernare va avea o atitudine în acest sens. Fără presiune publică, nimic nu se va întâmpla și acest dosar va fi dat uitării.

Altfel, toate declarațiile voastre se rezumă la vorba lui Konstantin Stanislavski, regizor și teoretician al teatrului rus, inovator în teatrul și arta actoricească: „Не верю!”

În cazul când se va tergiversa și mai mult înregistrarea Raportului, voi apela la dreptul de a informa organismele internaționale la care s-a făcut apel de la tribuna ONU, cu privire la lipsa de interes al instituțiilor naționale cu privire la acest fenomen”, a declarat Grigoriu.

loading...

Comments are closed.