Inițiativa lui Vlad Plahotniuc publicată în Monitorul Oficial! Peste jumătate de milion de pensionari vor primi suplimentar 600 de lei de Paști

Vlad Plahotniuc, ajutor unic de Paști, 600 lei pentru pensionari de Paști, pensiile în Moldova, pensionari Moldova, cât e pensia în Moldova, pensia minima din Moldova, PDM, se majoreaza pensiile, inititiva lui Plahotniuc publicata in Monitorul Oficial, veste buna pentru pensinari, pensionarii primesc cadou de Paști

Decretul de promulgare şi Legea cu privire la acordarea suportului unic beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat vor fi publicate mâine în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Modificările legislaţiei au fost operate prin asumarea răspunderii de către executiv. Astfel, conform deciziei guvernului, câte 600 de lei de Paști – ajutor din partea statului, vor primi beneficiarii de toate tipurile de pensii stabilite până la 1 aprilie 2019, ale căror mărime nu depăşeşte 2000 lei, precum și beneficiarii de alocații sociale de stat. Excepție fac beneficiarii de alocație pentru îngrijire, însoțire și supraveghere.

În total, ajutor vor primi circa 610 mii de persoane. Majoritatea – peste 400 de mii – sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă. Ceilalți sunt persoane care primesc pensii de dizabilitate, pensii de urmaș sau alocații sociale de stat.

Cheltuielile pentru plata ajutorului unic vor fi acoperite din Bugetul de Stat.

Telegraph Moldova amintește că președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat despre acordarea acestui cadou de Paști pe data de 22 ianurie 2019.

“Un angajament important al nostru este grija pentru pensionari, care mulți ani au fost ignorați de guvernările precedente. Noi, guvernarea democrată, le-am mărit recent pensiile cu 10 la sută și fac precizarea, că, în aprilie, le vom indexa din nou pensiile, chiar dacă sunt unii politicieni din opoziție, care încearcă să-i mintă pe pensionari că nu vor mai primi indexarea din aprilie. Nu este adevărat, pensiile vor fi indexate, așa cum este planificat.

Mai mult, noi vom continua să oferim ajutoare de sărbători și, în ședința de astăzi, am decis să oferim din nou un ajutor de 600 de lei, de această dată – de sărbătorile de Paști, pentru pensionari și alte categorii sociale cu venituri de până la 2 mii de lei“, a menţionat atunci Vlad Plahotniuc.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share