Alte știri

Inspectoratul General al Poliției a semnat un acord de colaborare cu „La Strada Moldova”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 19 noiembrie, Inspectoratul General al Poliției și Centrul Internațional „La Strada Moldova”, au semnat un acord de colaborare de lungă durată, care are drept scop coordonarea și susținerea eforturilor comune în prevenirea mai multor categorii de infracțiuni.

Este pentru prima dată când, alături de angajamentele părților privind contracararea traficului de ființe umane, violenței în familie și violenței sexuale, este inclusă în lista domeniilor de interes și siguranța copiilor în mediul online, mai exact anihilarea abuzului şi exploatării sexuale a copiilor, în special prin utilizarea tehnologiilor informaționale și de comunicare.

 „La fortificarea acestui parteneriat persistă o colaborare fructuoasă cu La Strada Moldova în trecut și buna relație creată între instituțiile noastre. Un factor important rămâne responsabilitatea Inspectoratului General al Poliției pentru prevenirea traficului de ființe umane, violenței în familie și abuzului și a fenomenului exploatării sexuale a copiilor prin intermediul resurselor online. Ne-a motivat și abordarea problemelor sociale prin prisma modelului poliției comunitare, unde orice problemă a comunității indică la imperativul participării și societății civile în soluționarea problemelor de interes comun”, a menționat șeful adjunct al IGP, Marin Maxian.

Directoarea Executivă „La Strada Moldova”, Ana Revenco, a subliniat: „Angajamentele pe care ni le asumăm astăzi presupun o cooperare strânsă, multidimensională între instituțiile noastre, de la prevenirea unui spectru larg de infracțiuni, susținere în campaniile de informare anuale, la instruirea specialistilor, elaborarea și aplicarea instrumentelor de lucru și desigur identificarea şi asistența specializată a victimelor-martori. Intenționăm și în continuare să aducem cunoștințe, instrumente și abordări inovative pentru a capacita poliția să aducă mai multă siguranță femeilor și copiilor în raport cu pericolul abuzului sexual și violenței în familie”.

Evenimentul de astăzi, a fost organizat în contextul a două evenimente marcante – Ziua Europeană pentru Protecția Copiilor împotriva Exploatării Sexuale și Abuzului Sexual, marcată anual la data de 18 noiembrie și Campania ONU „16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete”, marcată anual între 25 noiembrie și 10 decembrie.

Citește și: Un tânăr din România a fost condamnat la închisoare după ce a pus mâna pe posteriorul unei femei pe stradă

loading...

Comments are closed.