Alte știri

Instituțiile de cultură din țară pun la dispoziția publicului o serie de concerte, spectacole, resurse digitale și expoziții online

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul sistării accesului publicului în instituțiile de cultură din țară, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19, instituțiile teatral-concertistice, muzeele și bibliotecile din subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pun la dispoziția publicului-spectator, vizitatorilor o serie de concerte, spectacole, resurse digitale, expoziții online.

Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” postează zilnic pe pagina de Facebook a instituției un spectacol din repertoriul teatrului. Ora și data difuzării este anunțată în cadrul evenimentului creat pentru fiecare spectacol în parte.

Teatrul Național „Mihai Eminescu” (TNME) pune la dispoziția publicului – spectator  cele mai îndrăgite piese de teatru din repertoriul instituției. Astfel, accesând pagina de Facebook a TNME puteți viziona spectacolul „Casa mare” de Ion Druță, „Filumena Marturano sau divorț în stil italian” de Eduardo de Filippo, „Hronicul Găinarilor” etc.

Teatrul „Alexei Mateevici” transmite în fiecare duminică pe pagina de Facebook a instituției câte un spectacol din repertoriul teatrului.

Biblioteca Națională a Republicii Moldova  oferă utilizatorilor posibilitatea de a accesa pe site-ul instituției http://bnrm.md  cât și pe rețele de socializare: https://www.facebook.com/BibliotecaNationala/ , https://twitter.com/BiblioNationala Produse și servicii îmbunătățite la distanță. De asemenea, BNRM pune la dispoziția tuturor bibliotecarilor din țară accesul la Repozitoriul Național Tematic în Biblioteconomie și Științe ale Informării din Republica Moldova http://moldlis.bnrm.md/ 

Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă” vine în sprijinul părinților postând pe pagina de Facebook a instituției aplicații educative pentru copii.

Muzeul Național de Istorie a Moldovei pune la dispoziția publicului o serie de fotografii în care este redat Chișinăul secolului XIX.

Citește și: Top 10 muzee pe care le poți vizita online

loading...

Comments are closed.