Actualitate

Instituțiile de învățământ municipale vor fi verificate la capitolul pregătirea către noul an de studii

Pinterest LinkedIn Tumblr

La nivelul municipalității au fost create grupuri de lucru pentru a verifica gradul de pregătire a instituțiilor de învățământ către noul an de studii 2021-2022.

Astfel, pe parcursul săptămânii curente, 5 comisii sectoriale vor evalua nivelul de pregătire a unităților școlare municipale la capitolul: finalizarea lucrărilor de reparații curente, asigurarea cu produse de igienă și dotarea tehnico-materială, precum și respectarea normelor sanitaro – epidemiologice.

Informații în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative săptămânale de către Andrei Pavaloi, șef-adjunct al Direcției generale educație tineret și sport.

La capitolul reparații curente, responsabilul a precizat că, din cele 88 de instituții de educație timpurie supuse lucrărilor de reparații, în 56 de unități școlare intervențiile au fost deja finalizate. În alte 25 de instituții gradul de finalizare a lucrărilor este de 85-95 %, iar în 7 instituții activitățile înregistrează un progres de 20-69%.

De asemenea, în instituțiile de învățământ secundar selectate în cadrul Proiectului de Eficiență Energetică, sunt desfășurate lucrări de renovare conform graficelor aprobate și vor continua în primele luni ale noul anului școlar.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat ca toate instituțiile de învățământ să fie pregătite, astfel ca elevii să beneficieze de condiții optime pentru studii. Edilul a reiterat și despre necesitatea vaccinării cadrelor didactice unul din aspecte de bază care vor asigura începerea noul an școlar cu prezența fizică a elevilor.

E de menționat că până la data de 30 august, a.c., continuă înmatricularea elevilor în clasa 1. Până în prezent au fost înmatriculați 6707 elevi și urmează a fi procesate alte 2414 cereri.

loading...

Comments are closed.