Politic

Întrevedere între șefi de stat. Despre ce au discutat Igor Dodon cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev

Pinterest LinkedIn Tumblr

La München, șeful statului a avut o întrevedere de lucru cu Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev.

Cei doi, au discutat un spectru larg de chestiuni ce vizează cooperarea în mai multe domenii, inclusiv comercial-economic, energetic, transporturilor și investițional.

Totodată, s-a constatat că potențialul comercial-economic existent între țările noastre nu este realizat pe deplin și în acest context, a fost subliniat necesitatea organizării unei noi ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-azere care nu s-a mai întrunit din anul 2012.

Totodată, Igor Dodon a subliniat interesul deosebit al țării noastre față de atragerea investitorilor azeri în proiectele de infrastructură din Moldova.

În același timp, președintele Rm a reiterat că în anul curent, în orașul Ciadîr-Lunga va avea loc deschiderea unui Centru cultural educațional, edificat cu susținerea Fondului „Heydar Aliyev”, în baza înțelegerii la care am ajuns cu Ilham Aliyev în cadrul vizitei mele oficiale la Baku, în iunie 2017.

Pe finalul dialogului de astăzi, s-a discutat despre termenele vizitei oficiale a Președintelui Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova.

Citește și: Viorel Morari, din nou liber: Procurorul-șef, suspendat fost eliberat din arest

 

 

 

 

 

loading...

Comments are closed.