Externe

Inundațiile au măturat cadavrele din mai multe cimitire din Franța. Rămășițele ar fi ajuns până pe malul italian al Mediteranei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inundațiile au făcut ravagii în mai multe regiuni din Franța și Italia. Mormintele din mai multe cimitire franceze au fost înghițite de ape. Oficialii au declarat chiar că rămășițele umane ar fi ajuns până pe malul italian al Mediteranei, potrivit Reuters și The Guardian. 

Autoritățile franceze au anunțat că cimitirele din Saint-Martin-de-Vésubie și Tende au fost parțial distruse de inundații. „Familiile noastre ne-au fost luate, aproape 150 de oameni au fost luați de ape. Cimitirul a fost spintecat în două”, a declarat un localnic. „Nu poți reconstrui un cimitir”.

Ploile abundente au făcut ravagii și peste graniță, în Italia. Autoritățile italiene au anunțat că au descoperit patru cadavre pe malul dintre Ventimiglia și Santo Stefano, în apropiere de granița cu Franța. Alte rămășițe au fost descoperite pe malul unui râu.

„Vorbim de cadavre mai vechi, cel mai probabil este vorba de cele din cimitirele înghițite de ape”, a declarat Bernard Gonzalez, prefectul din Alpes-Maritimes.

Vineri, mai multe văi din apropierea oraşelor Nisa şi Menton, la graniţa cu Italia, au fost devastate de intemperii, care au provocat moartea a cel puțin patru persoane în Franţa, potrivit unui bilanţ încă provizoriu. Ploile torenţiale au făcut, de asemenea, mai multe victime în Italia, la câteva sute de kilometri de Nisa, în Valea Aosta şi în Piemont.

De ambele părţi ale frontierei, mai multe case, drumuri şi poduri s-au prăbuşit sub forţa apelor. La fel s-a întâmplat şi cu numeroase construcţii municipale.

Sursa: DIGI24

Citește și: Cadavru ascuns 30 de ani într-o pivniţă, găsit în timpul renovării unui conac din Paris

loading...

Comments are closed.