Alte știri

INVESTIGAȚIE // Un candidat PAS cu antecedente penale ar fi prejudiciat statul cu 5 000 000 lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Numărul penalilor de pe lista candidaților Partidului de Acțiune și Solidaritate este în creștere. De această dată, e vorba de Petru Puțuntică, locul 71 în lista PAS pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, informează Sinteza.org

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Petru Puțuntică, născut în anul 1965 în satul Lozova, raionul Strășeni acum locuiește în orașul Călărași. Acesta este fondatorul și proprietarul SRL LANTAV-PRIM, care se ocupă de realizarea mărfurilor alimentare și industriale angro. În trecut, Puțuntică figura ca membru în listele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Potrivit informațiilor obținute de către jurnaliștii redacției Sinteza.org, activitatea acestui agent economic a fost documentată de oamenii legii, care în 2018 au pornit un dosar penal în temeiul art.244 alin.2 Cod penal pe faptul comiterii evaziunii fiscale în sumă de 5 000 000 lei. Sursele redacției în instituțiile de drept au comunicat că Petru Puțuntică ar fi apelat la anumite relații mai vechi din procuratură, pentru a pune pe pauză această cauză penală.

Această companie a lui Petru Puțuntică, conform datelor oficiale, are o cifră anuală de afaceri în jur de 80 de milioane de lei, însă declară la instituțiile fiscale fie pierderi, fie profituri nesemnificative.

Astfel, pentru anul 2017, compania deținută de candidatul PAS a declarat venituri din vânzări în valoare de 81,35 milioane de lei, în timp ce la profituri a indicat pierderi de circa 682 de mii de lei.

Un an mai târziu, în 2018, compania lui Petru Puțuntică a anunțat venituri de aproape 80 de milioane de lei și profit de doar 62 de mii de lei. Și în 2019 a anunțat venituri de 78,29 milioane de lei, în timp ce profitul, în baza căruia se calculează impozitul pe venit la persoanele juridice, a fost anunțat de doar 79,6 mii de lei.

Sinteza.ORG a discutat și cu unele persoane apropiate candidatului PAS, care au informat că Petru Puțuntică are antecedente penale.

În 1994, acesta a falsificat unele documente și a primit credit de la o filială a băncii din Călărași suma de 30 000 de lei.

Citește și: VIDEO // Lider socialist: ”Maia Sandu merge pe scenariul lui Plahotniuc și o va sfârși ca dânsul”

loading...

Comments are closed.