Alte știri

VIDEO // Lider socialist: ”Maia Sandu merge pe scenariul lui Plahotniuc și o va sfârși ca dânsul”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul PSRM, Igor Dodon spune că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu merge pe scenariul lui ex-liderului democrat, Vlad Plahotniuc, ce presupune capturarea instituțiilor de stat, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Dodon a menționat în acest context faptul că ieri, 8 iunie 2021 s-au împlinit doi ani de la căderea regimului Plahotniuc. În această ordine de idei, liderul socialist a specificat că ceea ce s-a întâmplat atunci a fost corect, Moldova primind o șansă de a se elibera de regimul oligarhic, dar din păcate, nu toți au înțeles această lecție.

”Atunci noi am trecut printr-o perioadă deloc ușoară, dar mulți, chiar și oponenții noștri, care astăzi ne critică, din păcate, acum au uitat că dacă eu nu procedam atunci așa, ei nu erau astăzi pe landșaftul politic al Republicii Moldova. Și Maia Sandu niciodată n-ar fi devenit premier sau președinte, pentru că regimul statului capturat avea să continue până la ziua de astăzi” a declarat Igor Dodon, în cadrul emisiunii ”Interviul Săptămânii” de la postul Primul În Moldova

Totodată, Igor Dodon a menționat că PSRM a deținut majoritatea și a avut posibilitatea să insiste pe anumite chestii, dar socialiști atunci luptau și rezolvau crizele din țară, dar nu capturau statul.

”Partidul Socialiștilor a avut posibilitatea să insiste pe multe chestii, când premierul și speakerul erau ai noștri. Noi ne descurcam cu situația care era anul trecut: seceta, pandemia, etc. Noi niciodată nu ne-am pus scopul capturarea instituțiilor de state. Noi am numit un procuror independent, nu ne-am băgat în judecătorii, deși noi practic aveam majoritatea împreună cu alte partide. Nu ne-am băgat la Curtea Constituțională, pe timpul nostru Serviciul de Informații și Securitate nu umbla după politicieni, nu existau interceptări ilegale, iar acum toate acestea sunt” a spus Dodon.

Lideru socialist a mai spus că Maia Sandu merge acum pe scenariul lui Vlad Plahotniuc de capturare a statului și o va sfârși la fel ca Vlad Plahotniuc.

”Și când eu am spus că, din păcate, unii politicieni nu vor să învețe pe greșelile altora – eu am în vedere pe oponentul nostru principal, care practic merge pe același scenariu. Acesta presupune capturarea instituțiilor de stat și folosirea lor în lupta cu oponenții săi și partidele politice. Acest fapt nu este corect și se va termina tot așa, cum s-a terminat la Plahotniuc” a conchis Igor Dodon.

Citește și: VIDEO // Cavcaliuc despre Nata Albot: „Voi doar sugeți bani din diasporă”

loading...

Comments are closed.