Alte știri

Ion Ceban a explicat de ce au întârziat compensațiile pentru încălzire

Pinterest LinkedIn Tumblr
Unii vicepretori au tergiversat procesul de examinare a listelor cu solicitările de compensații la serviciile comunale şi resursele energetice pentru sezonul rece 2020-2021. Astfel a explicat primarul Ion Ceban întârzierile la oferirea compensațiilor.
În prezent listele cu beneficiarii de compensații sunt în preturi şi în primăriile din suburbii și urmează ca cererile celor 21 253 de persoane care au solicitat astfel de compensaţii să fie procesate şi verificate. Potrivit edilului capitalei, în cadrul preturilor şi primăriilor comunelor au fost create comisii, care se vor ocupa 
de acest lucru.
Urmează ca listele finale cu beneficiari să ajungă la Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare, iar ulterior să fie retransmise operatorilor de decontare. Astfel, sumele din facturile pentru serviciile comunale şi resursele energetice pentru sezonul rece 2020-2021 vor fi recalculate.
„Ideea de bază este ca beneficiarii din anii precedenți să nu depună cereri repetate, ci doar persoanele care intră pentru prima dată în sistem.”, a explicat Ion Ceban.
Primarul a dezvăluit că pentru compensarea cheltuielilor pentru serviciile comunale și resursele energetice persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău, sunt necesare mijloace bugetare în sumă de peste 80 de milioane de lei.
loading...

Comments are closed.