Ion Ceban: Chişinău a fost inclus în rețeaua globală UNESCO a orașelor care învaţă. Care sunt avantajele pentru capitală

Municipiul Chişinău a fost inclus în rețeaua globală UNESCO a orașelor care învaţă! Acest lucru s-a întâmplat astăzi, în urma unei ședințe comune dintre Primăria Chișinău și reprezentații UNESCO.

Primarul general Ion Ceban spune că se bucură că acest lucru s-a întâmplat acum. „Facem parte din cele 55 de orașe din 27 de țări, ce au devenit noi membre în rețeaua globală a Organizaţiei Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), a orașelor care învață.

Învățarea pe tot parcursul vieții este o necesitate, iar în acest sens vrem să creăm un oraş exemplu. Mai mult, acest concept poate contribui şi la implementarea Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030, care se axează pe asigurarea unei educații de calitate incluzive și echitabile prin promovarea oportunităților de învățare continuă pentru toți, dar şi crearea spaţiilor publice incluzive, sigure, rezistente și durabile”, a declarat edilul.

Alăturarea la familia UNESCO are mai multe avantaje, precum: Participarea Chişinăului la rețeaua de comunicare și cooperare cu orașele membre; Aplicarea la proiecte internaționale alături de orașele membre; Asigurarea experților internaţionali specializați în domeniul învățării pe tot parcursul vieții; Promovarea experienței la nivel internaţional; Partajarea reperelor și bunelor practici prin canalele de comunicare din reţeaua globală UNESCO a oraşelor care învaţă; Aplicarea la premiul UNESCO „Learning City Award”.

„Mulţumesc directorului Institutului UNESCO, David Atchoarena, care a oferit Primăriei Chişinău un certificat digital pentru învățarea pe tot parcursul vieții şi pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment important pentru Chişinău şi cetăţenii capitalei”, a punctat edilul.

De precizat că în total, rețeaua globală UNESCO a orașelor care învață înregistrează 230 de orașe din 64 de țări.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share