Alte știri

Ion Ceban: Ieri, aproximativ 63 de milioane de lei au fost împărțite primăriilor din suburbii de către Primăria Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aproximativ 63 de milioane de lei au fost împărțite primăriilor din suburbii de către Primăria Chișinău. Despre aceasta a anunțat Primarul General Ion Ceban în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la Moldova 1.

„Spre exemplu, Codrița – pentru reparația instituției preșcolare, aproape 2 milioane de lei, pentru reparația fațadei Gimnaziului Nr. 65, Cruzești – complexul cultural, Ghidighici – pentru instalarea canalizației pe străzile Cantemir, Ștefan cel Mare, la Cricova – izolarea pereților exteriori ai gimnaziului, iluminat stradal, liceul Hiperion, etc. Pentru grădinița din Sîngera, pentru zonele balneoclimaterice de la Vadul lui Vodă, la Stăuceni – iluminatul public, la Tohatin – reparația grădiniței, proiectări, gazificări.

Am avut un sondaj, realizat în luna martie anul trecut, am avut peste 22 de mii de participanți din suburbii, transportul este prima dintre ele. Evident că suntem în proces de procurare a unităților de transport. A fost contestată decizia luată, fiind câștigătoare compania MAZ. Eu sunt sigur în proporție de 99% că în octombrie vor fi la Chișinău. Lucrăm pe segmentul de dezvoltare a capitalei”, a declarat Ceban.

Amintim că prioritățile oamenilor conform sondajului realizat în suburbii sunt:

– Transport spre Chișinău (tur-retur)
– Apeduct/Canalizare
– Drum de acces spre suburbii
– Reparații în școli/grădinițe
– Reparația căminului cultural din localitate.

loading...

Comments are closed.