Ion Ceban: “Rușine pentru cei care vor să câștige bani în diferite baruri și restaurante, fără să respecte cerințele pandemice”

Primarul general Ion Ceban se arată indignat de faptul în unele restaurante, cafenele și baruri nu sunt respectate regulile pandemice, iar patronii fac bani acest „sabantui”, așa cum l-a catalogat Ceban, transmite Telegraph.md

Edilul capitalei spune că cetățenii ar trebui să înceteze să se plângă și să încerce să lupte contra virusului pandemic.

„Am văzut și am citit multiplele păreri cu privire la decizia Comisiei Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău unde a fost decis purtatul măștilor în spațiile închise, dar și cele deschise. Nu înțeleg nemulțumirea oamenilor când aceste măsuri sunt luate anume din motivul de protecție pentru toată lumea.
Oare este atât de complicat să purtăm masca, atunci când toate țările nici măcar nu ridicat această restricție de la începutul pandemiei?? Chiar nu vă pasă de soarta medicilor care luptă ca să ne salveze viețele, și ei la fel sunt cei care poartă zile întregi mască, profesorii sunt cei care poartă mereu mască, iar noi ne plângem că ne-ar deranja masca. Vreau să încetăm să ne mai plângem, facem tot posibilul pentru a reuși să minimizăm numărul cazurilor, să nu punem restricții dure și să nu începe a închide totul, ca în multe alte orașe din lume. Haideți să fim înțelegători și să fim responsabili”, a punctat edilul.

Primarul general afirmă că în pofida faptului că chiar dacă au fost pregătite un set de recomandări și restricții pentru perioada pandemică, a fost luată decizia să fie consultări și verificări inopinate.

„Respect pentru toți cei care aplică măsurile, mă refer la toată lumea, în piață în magazine, restaurante. Rușine pentru cei care vor să câștige bani și nu pun preț și valoare pe sănătatea oamenilor. Mă refer la acele Karaoke, Discoteci și la unele restaurante, care încalcă orice normă. Cu stupoare să aflăm că se cântă, se dansează cu localuri arhipline. Așa lucruri trebuie sancționate. Și ne mai plângem că transportul este arhiplin. Dar seara ne ducem la discotecă”, a mai adăugat Ceban.

Primarul spune că pe parcursul săptămânii vom avea consultații cu reprezentanții HoReCa.

„Lumea trebuie să înțeleagă și să respecte, mai ales în contextul în care vin sărbătorile și trebuie să evităm magazinele arhipline, matineele, sărbătorile în grup. După evaluare în teren și consultările publice pe care le vom avea, comisia se va întruni într-o nouă ședință și va decide ce măsuri va impune pentru municipalitate. Eu sunt „pro” pentru purtarea măștilor în spațiul public, atât închis cât și deschis și voi susține această prevedere, dar sunt categoric contra activități cluburilor de noapte și sunt contra la acei agenți economici care nu întreprind măsurile necesare”, a conchis acesta.

Miliarde de lei vor fi investite de către Guvern în reparația drumurilor

Total
0
Shares
Total
0
Share