Ion Chicu a convocat o ședință pentru a examina evoluția situației la CFM

Prim-ministrul Chicu a convocat în ședință conducerea întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” pentru a examina evoluția situației economice a companiei. La ședință au participat reprezentanți ai MEI și responsabili din cabinetul prim-ministrului.

Directorul general al CFM a informat premierul despre vânzările companiei în lunile ianuarie și februarie 2020, care au fost de 78,4 milioane lei și respectiv 86,4 milioane lei. Cheltuielile de producere în primele două luni ale anului au constituit 76,7 milioane lei și 74,2 milioane lei. Restanțele salariale la unele subdiviziuni ale CFM existente în luna decembrie 2019 au fost închise. Au fost investite resurse în instrumente și îmbrăcăminte specializată  cu obiectivul de a crește eficiența angajaților și fidelitatea lor față de companie.

Evaluarea ofertelor tehnice depuse pentru reabilitarea infrastructurii feroviare pe sectorul Bender – Giurgiulești, cu o lungime de 233 kilometri este în proces. Finanțarea este asigurată  de consorțiul BERD – BEI. În următoarea etapă experții băncilor vor evalua ofertele economice, după care va urma semnarea contractului. Estimativ în luna iunie 2020, cel târziu până la sfârșitul lunii iulie vor fi livrate 12 locomotive contractate prin intermediul proiectului finanțat de consorțiul BERD – BEI.

Ion Chicu a solicitat șefului CFM să concentreze atenția pe realizarea proiectelor finanțate de partenerii de dezvoltare, să îmbunătățească competitivitatea serviciilor CFM, să implementeze mecanisme de control și optimizare a cheltuielilor de producere și să combată eficient furturile de combustibil.

În prezent la CFM sunt angajați peste 6500 de oameni, iar întreprinderea administrează cca 1800 km de linii feroviare.

Citește și: Ministrul MAI, Pavel Voicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în RM. Despre ce au discutat cei doi demnitari

Total
0
Shares
Total
0
Share