Ion Chicu, mesaj pentru biserici: “Protejarea sănătății și vieții oamenilor este cea mai blagoslovită și plăcută Domnului faptă”

Premierul Ion Chicu a venit cu un mesaj adresat cultelor religioase, inclusiv bisericilor creștin-ortodocse, în contextul pandemiei COVID-19, transmite Telegraph.md

Ion Chicu afirmă că pe parcursul lunii aprilie mai mulți reprezentanți ai mai multor culte religioase s-au adresat guvernului/prim-ministrului cu diferite solicitări/plângeri/îngrijorări. Epidemia răspândită la nivel global a afectat serios mai multe activități economice, culturale sau religioase. În consecință, statul și cetățenii au avut de suferit enorm.

Șeful executivului mențioează că au avut de suferit, desigur, și cultele religioase. Însă, absoluta majoritate a reprezentanților acestor culte au manifestat înțelegere, au conștientizat pericolul enorm pe care-l reprezintă virusul pentru viața oamenilor și au adaptat activitățile religioase la regulile stricte sanitar-epidimiologice instituite de Comisia pentru Situații Excepționale.

“Protejarea sănătății și vieții oamenilor este cea mai blagoslovită și plăcută Domnului faptă. În asta cred. De aceea, ca și în multe alte state, inclusiv Rusia sau Italia, guvernul Republicii Moldova a fost nevoit să interzică pe perioada pandemiei activitățile religioase cu participarea credincioșilor. Îmi asum totalmente această decizie, deoarece a fost vorba de sănătatea și viața oamenilor.”, scrie Chicu.

Totodată premierul tinde să mulțumească tuturor slujitorilor cultelor religioase din Republica Moldova, inclusiv celor creștin-ortodocși, pentru înțelegere și susținerea eforturilor guvernului de a proteja sănătatea oamenilor în timpul acestei crize fără precedent.

“Mă închin pînă la pământ tuturor pentru această susținere, iar la etapa când vom avea acces în biserici voi veni să mă rog bunului Dumnezeu pentru iertarea păcatelor. Pandemia încă nu a trecut și guvernul va menține și în continuare unele măsuri restrictive. Inclusiv, referitoare și la unele activități religioase. Regulile sunt stricte și trebuie respectate de toți cetățenii țării. De toți. E pentru sănătatea și viața oamenilor. În asta cred!

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, conchide premierul.

Citește și: Doi deputați au sesizat Curtea Constituțională în privința amenzilor ”epidemice”

Total
0
Shares
Total
0
Share