Alte știri

Ion Chicu: Plecarea prim-ministrului nu înseamnă blocarea activității instituției

Pinterest LinkedIn Tumblr

Plecarea prim-ministrului sau a unui ministru nu înseamnă blocarea activității instituției, susține premierul în exercițiu Ion Chicu. „Ministerele rămân totalmente funcționale și cu oameni foarte responsabili. Lăsați specialiștii de acolo să lucreze și nu panicați societatea – asta voturi suplimentare la alegeri n-o să vă aducă”, a scris premierul într-o postare pe Facebook. Potrivit lui Ion Chicu, toate instituțiile guvernamentale vor funcționa la capacitate maximă, în condițiile statutului de guvern în exercițiu, transmite Telegraph.md, cu referire la Albasat.md

„Dacă alegerile parlamentare vor avea loc în luna mai și un guvern nou va fi instalat până la 1 iulie 2021, situația bugetar-fiscală va fi una stabilă, fără riscuri majore. Bineînțeles, dacă oamenii din ministere vor fi lăsați să muncească și nu vor fi „cărați cu caravana” prin campanii electorale, ca altădată”, a mai spus acesta. Ion Chicu a venit cu un mesaj către politicieni – să manifeste respect față de specialiștii din ministere și să nu sperie lumea. „Stimați politicieni. Vă rog mult, nu induceți oamenii în eroare și nu isterizați societatea. Activitatea cotidiană și administrarea lucrurilor pe domeniile de responsabilitate o asigură oamenii din ministere și instituții”, a declarat premierul demisionar.

Ion Chicu va asigura interimatul funcției de prim-ministru până pe 31 decembrie. Tot până la 31 decembrie, cor asigura interimatul și miniștrii Viorica Dumbrăveanu, Serghei Pușcuța și Anatol Usatîi. Ceilalți miniștri îşi vor continua activitatea și în noul an.

Citește și: Klaus Iohannis la Chișinău: România va oferi Moldovei 200.000 doze de vaccin anti-COVID-19

loading...

Comments are closed.