Ion Chicu promite reguli clare și stabile pentru activitatea agenților economici

Ion Chicu, Patronate, Oameni de afaceri, mediul de afacei, inițiativele Guvernului
 

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM). Părțile au făcut un schimb de opinii despre măsurile necesare pentru a stimula activitatea business-ului.

Ion Chicu a salutat reprezentanții CNPM în cadrul Guvernului și a dat asigurări că echipa Executivului este conectată la situația social-economică din țară. Premierul a îndemnat patronatele la un dialog constructiv pentru depășirea problemelor, în comun.

Reprezentanții patronatelor au menționat mai multe impedimente cu care se confruntă agenții economici din diverse domenii. Printre acestea au fost: insuficiența forței de muncă, necesitatea reglementării controalelor de stat și a modernizării Codului Muncii. S-a accentuat importanța consolidării politicilor publice din domeniul construcției în cadrul unui singur minister, dar și stabilirea politicii bugetar fiscale pe un termen de lungă durată. Alte subiecte discutate au vizat tichetele de masă, patentele de întreprinzător, desfășurarea licitațiilor publice, impozitele HORECA, reforma justiției și altele.

Prim-ministrul a expus viziunea Guvernului privind soluționarea tuturor problemelor abordate la ședință. În partea ce ține de diminuarea controalelor de stat, a precizat că în scurt timp va fi dizolvată Poliția economică. Privind politica bugetar fiscală, a confirmat intenția Guvernului de a crea reguli clare și stabile pentru activitatea agenților economici, de aceea invită patronatele pe platforma de negocieri, lansată de Ministerul Finanțelor, ca până în luna mai 2020 să fie setate obiectivele politicii fiscale pentru anul 2021.

Premierul a mai accentuat că toate problemele enunțate necesită o abordare sistemică, iar Guvernul este deschis pentru colaborare cu partenerii sociali pentru a găsi soluții.

Citește și: Intenția privatizării ”Metalferos” este apreciată de expertul economic Veaceslav Ioniță

Total
0
Shares
Total
0
Share