Ion Chicu s-a întâlnit cu Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova.

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu E.S. Marko Shevchenko, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova.

Premierul a felicitat E.S. cu începutul mandatului de ambasador și s-a arătat încrezut că relațiile între RM și Ucraina vor evolua pozitiv spre beneficiul reciproc al ambelor state.

Oficialii au abordat un spectru larg de subiecte referitoare la relaţiile bilaterale. E.S. Marko Shevchenko a menționat că cifra de afaceri dintre Ucraina și Moldova este în creștere, ajungând sub pragul de 1 mlrd de dolari.

A fost discutat subiectul organizării ședinței a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ucrainene în domeniul colaborării economice şi comerciale planificată la Kiev pentru perioada 9-10 aprilie.

Şeful Executivului a vorbit despre anularea restricțiilor de import al cărnii de pasăre din regiunea Vinnița, unde la sfârșitul lunii ianuarie a izbucnit un focar de gripă aviară. Un proiect în acest sens va fi aprobat în cadrul următoarei ședințe de la Guvern.

A fost făcut un schimb de informații despre măsurile întreprinse de guvernele ambelor state în scopul de a preveni răspândirea epidemiei virusului COVID-19. „Comisia Națională  Extraordinară de Sănătate Publică se întrunește aproape zilnic. În cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale activează o celulă de criză, care acordă toată asistența necesară în acest domeniu”, a spus Ion Chicu.

Citește și: Premierul va începe începe discuţiile pentru un nou program cu FMI

Total
0
Shares
Total
0
Share