Oficial

Ion Chicu s-a întâlnit cu Ministrul Afacerilor Externe și al Comerțului din Ungaria

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire cu E.S. Peter Szijjártó, Ministrul Afacerilor Externe și al Comerțului din Ungaria, transmite Telegraph.md

E.S. ministrul Szijjártó a sosit la Chișinău cu o cursă aeriană specială organizată de Guvernul Ungariei, menită să livreze în Republica Moldova un lot de produse medicale necesare pentru combaterea epidemiei COVID-19.

Lotul conține 100 mii măști medicinale și 5 mii de costume de protecție pentru lucrătorii medicali implicați în gestionarea situației epidemiologice.

„Am convenit că vom întreprinde acțiuni concrete pentru a aprofunda cooperarea bilaterală și am setat pași concreți. Suportul oferit de Guvernul Ungariei este important pentru medicii noștri în combaterea epidemiei. Prietenul la nevoie se cunoaște.”, a declarat premierul Chicu.

De asemenea, premierul a mulțumit Guvernului Ungariei pentru suportul ferm oferit RM în procesul de integrare europeană și pentru linia de credit de 100 de milioane euro, destinată companiilor din RM, care deja este operațională.

Peter Szijjártó, a confirmat hotărârea Guvernului Ungariei de a susține RM în parcursul european și în îmbunătățirea practicilor de administrare publică. Ungaria va oferi Guvernului RM doi experți, care vor asista Ministerul Finanțelor și MADRM. A fost menționată concentrarea ambelor Guverne pe problemele naționale.

Ministrul Szijjártó a declarat că Ungaria va depune eforturi ca RM să primească cât mai curând asistența din partea Uniunii Europene pentru depășirea consecințelor crizei economice generate de epidemie.

Citește și: Premierul Chicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova. Despre ce au discutat

loading...

Comments are closed.