ITALIA // Aplicația TikTok a fost amendat cu 10 milioane de euro pentru protecția insuficientă a minorilor

Autoritatea italiană de reglementare AGCM a amendat aplicația TikTok cu 10 milioane de euro pentru măsuri insuficiente de protejare a minorilor de conținutul dăunător acestora, transmite Reuters.

Pe 14 martie, autoritatea de reglementare a anunțat impunerea de amenzi pentru trei divizii TikTok în valoare totală de 10 milioane de euro, considerând că este insuficient doar să verifice cât de dăunător este conținutul pentru utilizatorii minori.

„TikTok nu a luat măsuri adecvate pentru a preveni răspândirea unui astfel de conținut și nu respectă pe deplin liniile directoare pe care le-a convenit, asigurând utilizatorii că platforma este sigură”, se arată în declarația AGCM.

În special, autoritatea de reglementare a atras atenția asupra așa-numitelor „provocări” de pe TikTok, care devin adesea virale în rândul tinerilor, iar „sarcinile” din ele sunt de securitate dubioasă.

Între timp, Camera Reprezentanților din SUA a aprobat un proiect de lege care dorește să interzică TikTok dacă compania proprietară chineză nu își revinde activele americane în următoarele șase luni.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share