Judecătorul Paniș îl dă cu “capul de asfalt” pe Dorin Recean: “Într-un stat de drept, justiția nu poate fi tratată ca plantația guvernanților!”

Judecătorul Alexei Paniș, vizat de deciziile CSJ, prin care au fost anulate hotărârile pre-vetting, a venit cu o reacție pe marginea criticilor ce a stârnit acest subiect. „Într-un stat de drept justiția nu poate fi tratată ca plantația guvernanților și mesajele lor la acest capitol trebuie să fie mai moderate. Textele deciziilor pronunțate confirmă că între experți și mercenari este o graniță fină, peste care, din păcate, s-a pășit în prevetting”, a menționat magistratul, într-un mesaj transmis la adresa redacției UNIMEDIA.

„Într-un stat de drept justiția nu poate fi tratată ca plantația guvernanților și mesajele lor la acest capitol trebuie să fie mai moderate.

Textele deciziilor pronunțate confirmă că între experți și mercenari este o graniță fină, peste care, din păcate, s-a pășit în prevetting.

Consider că aceste decizii sub nici o formă nu afectează mandatele colegilor noștri din CSM. Spre deosebire de politicieni, judecătorii trebuie să respecte Legea, indiferent ce părere avem despre ea. În plus, colegii noști din CSM au fost susținuți masiv de către judecători la adunarea generală a judecătorilor.

Deciziile CSJ însă ne confirmă că reforma justiției nu poate fi făcută cu buldozerul, mai ales dacă la volan stă cineva care nici pe bicicletă nu prea poate merge.

Din alt punct de vedere, reevaluarea permite întregii echipe de „prevetting” să mai activeze câteva luni în condiții mai mult decât avantajoase pentru realitățile din Republica Moldova”, a menționat Alexei Paniș.

Premierul Dorin Recean a venit cu o atenționare către judecătorii din cadrul Curții Supreme de Justiție, care au participat la anularea unor decizii ale Comisiei Pre-vetting. „Vreau să le spun la minoritatea coruptă din tagma judecătorilor că, nu ne-ați surprins. Veți răspunde conform legislației”, a declarat Recean, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Total
0
Shares
Total
0
Share