Alte știri

Jurnalist român, despre ședința CSS: „Maia Sandu și-a arătat mușchii în fața Legislativului – și nu s-a întâmplat nimic”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Maia Sandu vrea să folosească instituția Consiliului Suprem de Securitate pentru a conduce Republica Moldova. De această părere este jurnalistul Victor Nichituș, transmite Telegraph.md

Declarația pro-activă a președintelui unui stat parlamentar demonstrează că Maia Sandu vrea să folosească această instituție pentru a conduce Republica Moldova. Declarația este o arătare a puterii reale pe care o are președintele moldovean prin intermediul CSS – deciziile luate în cadrul CSS sunt obligatorii.”, spune Victor Nichituș.

Nichituș este de părere că acest lucru este încercat de Maia Sandu, din cauză că președintele deși a fost ales prin vot direct de către cetățeni, acesta nu are pârghii pentru transformarea statului și îndeplinirea promisiunilor.

Totodată, analistul amintește că ședințele CSS pot fi ignorate, amintind despre guvernul condus de Pavel Filip care le boicota în mod constant.

Și nu s-a întâmplat nimic – butoanele de conducere ale statului parlamentar sunt în Parlament.”, menționează Nichituș.

Jurnalistul mai spune că Maia Sandu prin această ședință a CSS „și-a arătat mușchii” în fața Legislativului, acum urmând un răspuns din partea parlamentarilor.

De fapt Maia Sandu îi provoacă pe deputați să ia atitudine. Probabil Maia Sandu își dorește ca deputații să se alieze într-o majoritate formalizată care să formeze un Cabinet de Miniștri. Toți politicienii moldoveni s-au simțit mai comod atunci când s-au aflat în opoziție – actualul locatar al instituției prezidențiale nu face excepție.„, spune Nichituș.

Citește și: Deputat socialist, despre diploma falsă a Alei Nemerenco: „Președintele vorbește despre corupție, dar nu vede corupția de sub nasul ei”

loading...

Comments are closed.