Externe

Jurnalista din Rusia care a protestat în direct față de război a fost angajată de un ziar german, dar lucrează de la Moscova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Marina Ovsianikova, jurnalista care a apărut la postul public de televiziune din Rusia cu un mesaj împotriva războiului, în timpul celui mai urmărit program de știri din țară, a fost angajată de ziarul german Die Welt, informează Digi24.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Marina Ovsianikova a ajuns pe prima pagină a ziarelor din toată lumea după ce a intrat în direct ținând o pancartă pe care scria: „Nu războiului, opriți războiul, nu credeți propaganda, vă mint aici”.

A fost reținută pentru 14 ore și, în cele din urmă, a primit o amendă de 30.000 de ruble, aproximativ 250 de euro. Însă, cel mai probabil, va fi judecată în baza legii care interzice criticarea armatei ruse și riscă ani grei de închisoare. Cu toate acestea, femeia în vârstă de 43 de ani a decis să rămână în Rusia și va fi corespondent independent pentru Die Welt, realizând „reportaje din Ucraina și Rusia, printre altele”, potrivit BBC.

Informația a fost confirmată de proprietarul publicației, Axel Springer, care a mai spus că Marina va scrie pentru ziar, dar va lucra și pentru canalul TV de știri Die Welt.

loading...

Comments are closed.