Alte știri

Kim Jong-un avertizează că s-a produs un incident grav în Coreea de Nord. Despre ce este vorba

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că eşecurile în activitatea anti-epidemică au dus la un „incident grav” nespecificat care a pus în pericol siguranţa ţării şi a oamenilor, a relatat presa de stat. Dictatorul a criticat înalţii oficiali ai partidului de guvernământ pentru neglijarea atribuţiilor lor, relatează agenţia statală de presă KCNA, care nu a detaliat ce s-a întâmplat sau cum a fost pusă în pericol viaţa oamenilor, informează Mediafax.ro.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Kim a făcut remarcile, marţi, la o reuniune a Partidului Muncitorilor.

„Prin neglijarea deciziilor importante ale partidului în pregătirile pentru o criză globală de sănătate, oficialii responsabili au provocat un incident grav care reprezintă o criză uriaşă pentru siguranţa naţiunii şi a poporului său”, potrivit agenţiei de ştiri sud-coreene Yonhap.

Coreea de Nord a instalat controale stricte la frontieră şi nu a raportat niciun caz confirmat de coronavirus, deşi experţii internaţionali şi-au exprimat scepticismul faţă de această afirmaţie.

Ţara se confruntă cu una dintre cele mai grave crize economice din istoria sa de 73 de ani, pe fondul penuriei de alimente şi medicamente şi avertismentelor privind creşterea şomajului.

Economia ţării a fost afectată de peste un an de restricţii la frontieră, inundaţii cauzate de dezastre naturale şi sancţiuni internaţionale impuse ca răspuns la programele de rachete nucleare şi balistice ale regimului.

Citește și: Germania a ajuns din urmă SUA în ce priveşte populaţia vaccinată împotriva COVID-19

loading...

Comments are closed.