Alte știri

Klaus Iohannis afirmă că starea de urgență în România va fi prelungită

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cele mai importante declaraţii făcute de preşedintele Klaus Iohannis:

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Am luat în discuţie posibile măsuri de relaxare şi, evident, necesitatea prelungirii stării de alertă.
Având în vedere că numărul de noi îmbolnăviri nu a crescut, nici nu a scăzut semnificativ considerăm că este posibil să continuăm cu unele măsuri de relaxare. După 15 iunie se vor putea redeschide mallurile, dar fără restaurante şi locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu un număr mai mare de persoane. Vor fi psoibile evenimente private cu 20 de participanţi dacă evenimentele sunt în interior, şi 50 de participanţi dacă sunt în exterior.

Va fi posibilă redeschidere after-school-urilor, a grădiniţelor şi şcolilor private. De asemenea, şi redeschiderea sălilor de fitness, dar cu respectarea strictă a măsurilor de distanţare. Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare.

Va fi posibil să adoptăm măsuri de relaxare cu statele care au sub 5.000 de îmbolnăviri la un milion de locuitori. Nu se califică Spania, Italia, Belgia, Olanda.
Vom urmări comunicările de la nivelul UE şi acolo unde se poate vom reacţiona şi noi.

Despre starea de alertă

Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de noi cazuri, trebuie să fim în continuare precauţi. Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puţine măsuri restrictive, dar sunt măsuri care trebuie obligatoriu continuate: purtarea măştilor, evitarea aglomerărilor mari, măsurile de igienă.

În final, mă adresez parlamentarilor care trebuie să ia în dezbarere această prelungire a stării de alertă: fiţi responsabili, virusul nu dispare printr-un vot în Parlament, dar dacă sprijiniţi Guvernul putem combate această pandemie. Guvernul a luat cele mai bune măsuri. Fără aceste măsuri, am fi avut milioane de decese, o spune un studiu din Londra.

Citește și: Un agent CIA, implicat în asasinarea generalului Soleimani, va fi executat în Iran

loading...

Comments are closed.