Externe

Kremlinul spune că „operațiunea” Rusiei în Ucraina s-ar putea termina „în viitorul apropiat”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat vineri că ceea ce Rusia numește „operațiunea specială” din Ucraina s-ar putea termina „în viitorul apropiat”, din moment ce obiectivele Moscovei sunt pe cale să fie îndeplinite și că soldații și negociatorii ruși lucrează în acest sens, informează Reuters.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a mai spus că Moscova înțelege că anumite țări care au încercat să adopte o poziție echilibrată au devenit ținta presiunilor pentru a vota joi să suspende Rusia din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, în urma relatărilor despre „încălcări și abuzuri grosolane și sistematice împotriva drepturilor omului” în Ucraina, un vot în urma căruia Moscova a anunțat că părăsește Consiliul.

Cu o zi în urmă, Peskov a admis că Rusia a suferit „pierderi semnificative de trupe”, pe care le-a catalogat drept „o mare tragedie”.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat tot vineri că Putin își va concentra de acum atacurile din Ucraina asupra regiunilor din Donbas vizate de separatiștii proruși, în încercarea de a obține o „victorie” simbolică pentru 9 mai, ziua care marchează capitularea Germaniei naziste din 1945.

Oficialii ucraineni nu sunt foarte optimiști în privința încheierii prea curânde a conflictului și cred că se află într-un război de durată, care se va termina fie cu o înfrângere clară a Rusiei, fie atunci când Putin va simți că a câștigat suficient teritoriu ucrainean pentru a-și putea revendica victoria.

loading...

Comments are closed.