L-au bătut și i-au ascuns cadavrul în tufișuri. Trei bărbați din capitală, condamnați la ani grei de închisoare

La 25 iulie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău.

Astfel, potrivit sentinței, trei bărbați cu vârstele de 36, 33 și 21 de ani au fost recunoscuți vinovați de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății care a dus la decesul victimei, stabilindu-li-se pedeapsa sub formă de 12 ani de închisoare pentru primii doi, și pedeapsa de 10 ani de închisoare pentru al treilea inculpat, cu executare în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea, în mod solidar, din contul inculpaților în beneficiul statului, a sumei de 111 796 lei, avansate pentru efectuarea raporturilor de expertiză.

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, la 25 septembrie 2021, pe timp de noapte, cei trei inculpați, aflându–se în odaia unui cămin din sectorul Botanica, mun. Chişinău, în urma unui conflict iscat între ultimii şi un bărbat de 51 de ani, având scopul vătămării integrităţii corporale a ultimului, intenţionat i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii în regiunea capului şi alte părţi ale corpului, care au dus la deces.

Ulterior, aproximativ la ora 06:00, în tufișul din spatele blocului locativ din vecinătate a fost depistat cadavrul victimei, pe care inculpații l-au târât și l-au ascuns.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share