Alte știri

La cererea PPDA, două judecătoare au fost înlăturate de la examinarea cauzei secțiilor pentru Transnistria

Pinterest LinkedIn Tumblr

Judecătoarele Curții de Apel Chișinău Angela Bostan și Veronica Negru au fost înlăturate, la solicitarea Platformei Demnitate și Adevăr, de la examinarea cauzei secțiilor de votare constituite pentru cetățenii Republicii Moldova în Transnistria. Potrivit liderului Platformei DA, Andrei Năstase, judecătoarele execută comenzi politice, informează Deschide.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Astăzi Curtea de Apel Chișinău ne-a dat din nou dreptate: în urma examinării cererilor de abținere ale Angelei Bostan și Veronicăi Negru, aceste două judecătoare ce execută comenzi politice au fost înlăturate de la examinarea cauzei secțiilor de votare constituite pentru cetățenii RM în Transnistria. Vă reamintesc că aceste două judecătoare, Angela Bostan și Veronica Negru declaraseră inițial contestația noastră, a Platformei DA, ca fiind inadmisibilă. Iar acest fapt a stat și la baza recuzărilor noastre legale”, scrie Andrei Năstase pe Facebook.

În acest sens, Năstase remarcă faptul că începe să se împlinească ceea ce a început Platforma DA de ani de zile: ordinea în sistemul justiției.

„Noi nu am promis și nu vom promite că se va putea face toată curățenia peste noapte şi în tot sistemul corupt din justiția țării noastre. Însă ceea ce ne asumăm noi, să continuăm ceea ce am început de ani de zile, încă în stradă, să facem ordine în acest sistem care toarnă otrava corupției în tot organismul Republicii Moldova, iată că începe să se împlinească atunci când există perseverență și gând bun”, a conchis Năstase.

Menționăm că, Platforma DA a atacat în instanță Hotărârea Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea numărului de 44 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului și a cerut emiterea de către instanța de judecată a actului administrativ favorabil, prin care să fie stabilită deschiderea a 28 secții.

Citește și: PSRM, despre Renato Usatîi: ”Acest pseudo-politician continuă să facă jocul partidelor de dreapta, la indicația curatorilor lui din România și Occident”

loading...

Comments are closed.