Alte știri

La Chișinău a fost inaugurată „Aleea celebrităților Satiricus”. Căror artiști le-au fost dedicate stelele din fața teatrului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol, a participat la inaugurarea „Aleii celebrităților Satiricus”. Evenimentul s-a desfășurat cu ocazia aniversării a 30 de ani de la fondarea Teatrului Național „Satirucus” Ion Luca Caragiale.

Astfel, maeștrii scenei Mihai Curagău – Artist al poporului, Valeriu Cazacu – Artist al poporului, Ion Popescu – Maestru în artă, Vasile Tăbârță – Artist emerit și Victor Tanmoșan – Maestru în artă vor fi comemorați prin stele, aplicate în pavajul din fața sediului teatrului.

Secretarul de stat Andrei Chistol a menționat că prin realizarea „Aleei celebrităților Satiricus”, aducem un omagiu celor care au stat la baza creării și dezvoltării Teatrului Satiricus. „În decursul celor 30 de ani de activitate, Teatrul Național „Satiricus” Ion Luca Caragiale a reușit să demonstreze  realizări demne de principiile și scopurile pe care și le-a propus, reușind să se impună ca unul dintre promotorii de seamă ai artei teatrale și culturii naționale din Republica Moldova contribuind astfel, la dezvoltarea mișcării teatrale din țara noastră.”, a afirmat oficialul.

Citește și: Noi locuri de comerț pentru vânzătorii de tablouri și suveniruri din scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu”

loading...

Comments are closed.