Alte știri

Noi locuri de comerț pentru vânzătorii de tablouri și suveniruri din scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău a comunicat despre faptul că autoritățile capitalei vor oferi scheme de amplasare pentru o expoziție de arte pe aleea pietonală din strada Columna, pentru reamplasarea temporară a comercianților de tablouri, obiecte meșteșugărești și suveniruri, care au activat în scuarul teatrului „Mihai Eminescu” din centrul Chișinăului, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Săptămâna trecută, viceprimarul Inga Ionesii a avut o discuție cu vânzătorii respectivi, astfel că inițiativa a fost convenită de ambele părți.

Luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, viceprimarul de ramură a precizat că locurile de comerț vor fi oferite pentru o perioadă de 30 de zile, timp în care va fi verificată oportunitatea noii amplasări a vânzătorilor de tablouri și obiecte de meșteșugărit. „Ne dorim să avem în Chișinău o alee de arte, care va servi drept punct de atracție pentru turiști. De asemenea, în perspectivă, intenționăm să includem în acest proiect și strada pietonală Eugen Doga”, a declarat Inga Ionesii.

Inițiativa privind reabilitarea scuarului Teatrului Național „Mihai Eminescu” aparține primarului general, Ion Ceban. În prezent, un grup de lucru din cadrul municipalității lucrează asupra conceptului de modernizare a scuarului.

Citește și: Scuarul „Mihai Eminescu” din centrul capitalei va fi reabilitat. Ce se va întâmpla cu piața de suvenire și picturi

loading...

Comments are closed.