Alte știri

La Chișinău va fi organizat în premieră Forumul Parteneriatului Estic al Centrelor de Cercetare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 60 de experți internaționali și locali vor participa, în perioada 21-23 septembrie, la Forumul Parteneriatului Estic al Centrelor de Cercetare (EaP Think Tank Forum) care se va desfășura în premieră în Republica Moldova, anunță moldova.org. 

Forumul este o inițiativa lansată de Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Institutul Georgian pentru Studii Strategice (GISS) și New Europe Center de la Kiev, în cooperare cu Forumul Societății Civile al Parteneriatului Estic.

Evenimentul este organizat în cadrului unui proiect din cadrul programului de re-grantare al Forumului Societății Civile al Parteneriatului Estic susținut de Uniunea Europeană și National Endowment for Democracy (NED). Proiectul este cofinanțat de Fundația Konrad Adenauer (KAS).

Scopul Forumului este de a crea noi parteneriate între comunitatea de experți din cadrul centrelor de cercetare din UE și a celor șase țări ale Parteneriatului Estic pentru a genera un impact maxim în domeniul cercetărilor, elaborării politicilor și eforturilor de promovare a valorilor europene în regiunea noastră.

De asemenea, în cadrul evenimentului experții vor analiza provocările și perspectivele viitorului relațiilor țărilor Parteneriatului Estic cu Uniunea Europeană și respectiv vor formula un set de recomandări pentru Summit-ul Parteneriatului Estic care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie la Bruxelles.

loading...

Write A Comment