Alte știri

La Comrat a început construcția unui bloc nou de studii a Liceului „Mihai Eminescu”

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Comrat a început construcția unui bloc nou de studii a Liceului ”Mihai Eminescu”, singurul din municipiu cu predare în limba română. Proiectul este finanțat de Guvernul României și din sursele bugetului de stat.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Prim-ministrul Chicu a vizitat șantierul împeună cu dna Irina Vlah, Guvernatorul UTA Găgăuzia, E.S. Daniel Ioniță, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova.

„Acest eveniment este unul istoric, pentrut că se construieşte o şcoală, un obiectiv cu o semnificație atât de importantă. Este un semnal că societatea revine la normalitate. Am început să ne gândim în mod real la generațiile viitoare. Mulțumim poporului român pentru suportul în construcția acestei şcoli. Felicit autoritățile din UTA Găgăuzia pentru eforturile care le depun în educarea societății”, a spus premierul.

În liceu învață 476 de elevi, iar blocul existent nu dispune de spațiile necesare pentru realizarea procesului educațional calitativ.

Blocul nou de studii va avea sală de sport, cabine de baie, cantină și bloc sanitar, bibliotecă, laboratoare pentru lecțiile de fizică, chimie și biologie și alte facilități. În cadrul proiectului, vor fi executate lucrări de modernizare a blocului existent, precum adaptarea toaletelor pentru elevii cu nevoi speciale, reamenajarea sălii de sport și a bibliotecii, transformarea unor birouri administrative în clase de studii.

Costul total al lucrărilor estimează 20,7 milioane lei, dintre care aportul Guvernului României este de 15 milioane lei și 5,7 milioane lei au fost oferite de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Guvernatorul Găgăuziei a relatat că edificarea blocului va oferi condiții mai bune de studii şi mai multe posibilități pentru mai mulți copii. Suportul oferit demonstrează o cooperare eficientă între autorități, în scopul asigurării educației de calitate în țară.

Blocul de studii va fi dat în exploatare la începutul anului de studii 2021. Instituția va avea o capacitate pentru mai mult de 700 de elevi care vor învăța în limba română.

Citește și: Liceul Teoretic „Meșterul Manole” din raionul Căușeni a fost renovat prin intermediul proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”

 

loading...

Comments are closed.