Economie

La inițiativa PSRM, câteva localități din raioanele Căușeni și Anenii Noi vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alte câteva localități din raioanele Căușeni și Anenii Noi vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale, transmite Telegraph.md

Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii pentru compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale utilizate de populația unor localități din raioanele Dubăsari și Căușeni și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi.

Proiectul prevede că de compensare vor beneficia locuitorii din Chircăiești, Valea Verde, Plopi Știubei, Leuntea și Grădinița din raionul Căușeni, precum și Gura Bîcului, Hîrbovăt, Calfa, Roșcani, Delacău, Puhăceni, Șerpeni, Speia și Telița din raionul Anenii Noi.

De asemenea, prin proiectul de lege se propune revizuirea volumului de consum compensat al energiei electrice și gazelor naturale utilizate în perioada caldă și rece a anului, care nu a fost revizuit timp de aproape doi ani.

Inițiativa legislativă a fost înaintată de deputații fracțiunii PSRM. Un proiect asemănător a fost prezentat de vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, fracțiunea ACUM Platfroma DA, care a fost comasat cu proiectul anterior.

De menționat că până în prezent, de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale au beneficiat locuitorii satelor Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă și Pîrîta (raionul Dubăsari), satului Copanca (raionul Căușeni) și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi.

Citește și: Parlamentul a adoptat modificări la Legea privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător și Legea cu privire la energia electrică

loading...

Comments are closed.