Alte știri

La Șoldănești a fost pusă prima piatră de temelie pentru o nouă Unitate de Salvatori și Pompieri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe 23 octombrie, în orașul Șoldănești a fost pusă prima piatră de temelie pentru construcția unei noi Unități de Salvatori și Pompieri.

La eveniment a participat șeful IGSU general – maior Mihail Harabagiu, oficiali din cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova, dar și reprezentanți ai autorităților publice.

Șeful IGSU a menționat importanța colaborării cu partenerii străini în edificarea unor proiecte frumoase necesare societății, care au drept scop de a crea condiții performante pentru realizarea misiunilor de salvare.

Oficialii au vizitat viitorul șantier unde va demara construcția și au pus simbolic prima piatră de temelie unde în următoarea perioadă urmează să înceapă lucrările. Edificarea unității este posibilă grație susținerii oferite de Programul de Asistență Umanitară a Departamentului SUA.

Conform proiectului pe terenul cu suprafața de peste 0,3 ha va fi construită remiză în care vor fi oficii administrative, patru boxe spațioase pentru păstrarea tehnicii de intervenție în situații de risc, dar și o pistă pentru aterizarea elicopterelor SMURD.

Potrivit IGSU compania responsabilă de construcția edificiului este desemnată și urmează să dea în exploatare unitatea în luna septembrie a anului 2022.  Departamentul de Apărare SUA a investit în proiectul construcției remizei de la Șoldănești 9 milioane 350 mii lei, iar 900 mii lei urmează să fie alocați din bugetul de stat.

Citește și: IGSU continuă Campania de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului

loading...

Comments are closed.