IGSU continuă Campania de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă Campania de prevenire a intoxicațiilor cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului.

În acest sens, salvatorii au mers în mai multe localități din țară pentru a informa oamenii despre riscul păstrării produsului nefermentat în spații închise.

Pe parcursul ultimelor zile angajații IGSU au comunicat cu localnici din satul Șeptelici, raionul Soroca, satele Zaim și Căinari din raionul Căușeni, dar și mai mulți gospodari din raionul Cahul.

Salvatorii i-au îndemnat pe cetățeni să fie foarte prudenți la procesul de fermentare a vinului, iar pentru a evita intoxicațiile cu dioxid de carbon este necesar de a exclude păstrarea și fermentarea mustului în spații închise, dar și intrarea  în încăperile în care are loc procesul de fermentare.

Gospodarii sunt îndemnați să verifice concentrația de oxigen din încăperea unde este păstrat produsul, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care sursa de aprindere s-a stins, acesta este un semn că aportul de oxigen este insuficient, iar aflarea persoanelor în aceste încăperi este cu risc pentru viață.

În cazul în care persoanele au intrat în zona de risc și s-au expus pericolului este necesar ca încăperea să fie aerisită prin deschiderea ușilor și scoaterea imediată a oamenilor. Dacă după aflarea persoanei în spațiul toxic, aceasta simte dureri de cap, amețeli, somnolență, puls rapid este indicată alertarea imediată a Serviciului 112.

Totodată salvatorii atenționează  că intrarea în zona de risc fără echipament de protecție poate fi fatală. Potrivit IGSU în următoarea perioadă, salvatorii urmează să comunice despre riscurile intoxicații cu dioxid cu localnici din satele Sălcuța și Constantinovca din raionul Căușeni, dar și gospodari din localitățile Ștefănești, Volontir și Copceac a raionului Ștefan Vodă.

Campania demarată de salvatori va continua pe tot parcursul procesului de culegere a strugurilor și fermentarea a vinului în localitățile țării.

Citește și: Polițiștii de frontieră au donat 1800 de cărți în cadrul campaniei ”O carte pentru biblioteca CESF”

Total
0
Shares
 
Total
0
Share