Externe

La un pas de a se declara STARE DE URGENȚĂ la nivel global: Bilanțul victimelor coronavirusului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bilanțul deceselor provocate de noul coronavirus din China a ajuns la 170, peste 7.700 de persoane fiind infectate la nivel mondial, potrivit celor mai recente date. 

În aceste condiții, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se reunește, joi, într-o nouă ședință, pentru a analiza posibilitatea de a declara stare de urgenţă la nivel global din cauza temutului virus, informează Reuters, citați de B1.ro.

”În ultimele câteva zile, răspândirea virusului, în special în unele ţări, mai ales transmiterea de la om la om, ne îngrijorează. Cu toate că numărul cazurilor din afara Chinei este încă relativ mic, are potenţialul să devină o epidemie mult mai extinsă”, a declarat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Presa internațională notează că epidemia s-a răspândit în toată China, după ce un caz de infecție cu coronavirus a fost înregistrat și în Tibet.

Între timp, guvernele străine îşi evacuează cetăţenii din provincia Hubei, considerată epicentrul epidemiei.

Astfel, Statele Unite au evacuat din orașul Wuhan aproximativ 210 de cetățeni americani. Și autoritățile franceze au anunțat plecarea, miercuri noapte, a unui prim zbor cu cetățeni francezi din China, iar Marea Britanie va evacua, joi, 200 de persoane cu un avion charter. O măsură de acest fel a fost luată și de autoritățile canadiene.

Totodată, Noua Zeelandă a anunțat că va închiria un avion cu 300 de locuri pentru a-și prelua cetățenii aflați în orașul unde a apărut noul coronavirus, potrivit AFP.

„Noua Zeelandă va oferi locuri suplimentare pentru cetăţenii din insulele Pacificului şi din Australia cu prioritate”, a declarat ministrul de externe din Noua Zeelandă, Winston Peters, precizând că scopul este ca avionul să plece ”cât mai curând posibil” spre țară.

În același timp, Rusia a decis suspendarea legăturilor feroviare cu China, singurele rute exceptate fiind cele între Beijing și Moscova. Măsura va intra în vigoare la 31 ianuarie.

De asemenea, mai multe companii aeriene au suspendat cursele către China, în încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus.

În acest context, economiștii estimează că toate aceste măsuri vor avea un impact major asupra creșterii economice a Chinei.

Citește și: Cum ar fi putut opri China răspândirea coronavirusului care a speriat lumea

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.