Lecții online interactive, pregătite de către angajații IGSU pentru elevii din Moldova

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență  al MAI au pregătit lecții online interactive pentru elevii instituțiilor de învățământ din țară, Transmite Telegraph.md

Aspecte teoretice și practice au fost prezentate de salvatori și pompieri în cadrul disciplinei “Dezvoltare personală” din aria curriculară “Consiliere și Dezvoltare” implementată în învățământul primar, gimnazial și liceal.

Lecțiile au fost organizate în cadrul Școlii Securității din IGSU în suportul Direcției educației și tineret. Activitățile au avut loc la solicitarea Primăriei municipiului Chișinău pentru a completa biblioteca online cu materiale utile, dar  și activități practice oferite de specialiștii în domeniul prevenirii riscurilor.

Astfel, instructorii din cadrul Școlii Securității, dar și salvatorii și pompierii din cadrul detașamentelor și direcțiilor IGSU au oferit copiilor un bagaj vast de cunoștințe în domeniul reacționării corecte în situații excepționale. Accesând biblioteca online, elevii vor putea cunoaște mai multe despre incendii și prevenirea acestora, cutremure de pământ, comportamentul în preajma bazinelor acvatice, dar și salvarea oamenilor de la înec. Copii  vor accesa de la distanță  platforma online și vor avea parte de instruiri practice,  dar și ghiduri de pregătire teoretică în domeniul prevenirii riscurilor și situațiilor excepționale.

Citește și: VIDEO // Astăzi este lansat Proiectul „Educație Online”, o platformă de învățare la distanță pentru elevii din Moldova

Total
0
Shares
 
Total
0
Share