Alte știri

VIDEO // Astăzi este lansat Proiectul „Educație Online”, o platformă de învățare la distanță pentru elevii din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 21 aprilie, a fost lansat  Proiectul „Educație Online”, o platformă de învățare la distanță pentru elevii din Republica Moldova, relatează Telegraph.md

Despre acest lucru a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban.

Acest proiect a fost realizat la inițiativa Primăriei Municipiului Chișinău, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și cu suportul mai multor donatori, dar și instituții neguvernamentale de expertiză în educație.

Platforma dispune de o bibliotecă digitală, creată cu scopul de a asigura procesul de învățare la distanță a tuturor elevilor. Inițial, bibiloteca va  propune circa 2500 de lecții video, iar în faza a doua, circa 4500 de lecții.

Lecțiile sunt adresate elevilor din clasele I-XII, la 15 discipline, reflecând diferențele dintre profilul real și cel umanistic.

La elaborarea conținutului video sunt implicați peste 300 de profesori din 69 de instituții de învățământ, fiind ghidați de mai multe echipe de experți, coordonatori, operatori și voluntari.

Educație Online va pune la dispoziție lecții înregistrate în format video, care au rămas a fi predate până la sfârșitul anului școlar 2019-2020, conform curriculumului național. Aceasta va fi o alternativă utilă pentru elevi, părinți și profesori.

Ne propunem ca materialele educaționale în format video să fie transmise și prin intermediul televiziunii naționale și IPTV, pentru a asigura o accesibilitate maximă pentru toți copii.

„Mulțumesc tuturor pentru suportul acordat în realizarea proiectului. Este o premieră pentru sistemul educațional dar și pentru Republica Moldova.”, a declarat Ion Ceban.

După zile de idei, emoții, pregătiri și mult suflet depus, astăzi lansăm Proiectul Educație Online. La inițiativa Primăriei Municipiului Chișinău, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și cu suportul mai multor donatori, dar și instituții neguvernamentale de expertiză în educație, ideea proiectului Educație Online s-a transformat într-o platformă de învățare la distanță – educatieonline.md.Platforma dispune de o bibliotecă digitală, creată cu scopul de a asigura procesul de învățare la distanță a tuturor elevilor.Biblioteca va conține în prima fază, aproximativ 2.500 de lecții video, iar în faza doi, circa 4.500 de lecții, pentru elevii claselor I-XII, la 15 discipline, inclusiv profil real / profil umanistic. La elaborarea conținutului video sunt implicați peste 300 de profesori din 69 de instituții de învățământ, fiind ghidați de mai multe echipe de experți, coordonatori, operatori și voluntari.Educație Online va pune la dispoziție lecții înregistrate în format video, care au rămas a fi predate până la sfârșitul anului școlar 2019-2020, conform curriculumului național. Aceasta va fi o alternativă utilă pentru elevi, părinți și profesori.Ne propunem ca materialele educaționale în format video să fie transmise și prin intermediul televiziunii naționale și IPTV, pentru a asigura o accesibilitate maximă pentru toți copii.Mulțumesc tuturor pentru suportul acordat în realizarea proiectului.Este o premieră pentru sistemul educațional dar și pentru Republica Moldova.

Опубликовано Iv Ceban Понедельник, 20 апреля 2020 г.

Citește și: Parteneriatul Global pentru Educație și UNICEF susțin desfășurarea procesului educațional la distanță în Republica Moldova

loading...

Comments are closed.