Social

Lege nouă: Autoturismele pentru persoane cu necesități speciale vor fi importate fără a achita taxe vamale!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Persoanele cu dizabilități locomotorii vor fi scutite de achitarea plăților vamale la importul autoturismelor cu capacitatea cilindrică de până la 2 500 cm3, indiferent de termenul de exploatare, anunță Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Pentru a beneficia de scutiri, solicitanții vor trebui să prezinte un set de acte prevăzute în pct. 17 al Regulamentul cu privire la modul de aplicare a facilităților fiscale şi vamale la importul mijloacelor de transport cu destinație specială ( HG nr. 474/2016). Modificările au fost aprobate în cadrul ședinței de astăzi a Executivului.

Totodată, noile amendamente simplifică considerabil procedura de import a autoturismelor cu destinație specială, fiind eliminate condițiile care prevedeau ca autoturismul să fie donat sau reutilat corespunzător. De asemenea, astfel de vehicule vor putea fi importate cu scutiri odată la 5 ani. Până acum, acest lucru era posibil doar după expirarea termenului de 7 ani.
 
O altă noutate e că, de facilitățile enumerate vor beneficia toate persoanele cu nevoi speciale, indiferent de gradul de dizabilitate. Scopul acestor modificări a fost de a spori gradul de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități prin facilitarea mobilității acestora. Modificările legii vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 3 octombrie 2018, pdm, pavel filip, partidul democrat, vlad plahotniuc, ministerul economiei, ministerul educatiei, ministerul de externe,
loading...

Comments are closed.