Lege nouă într-un stat din SUA: Violatorii pedofili vor fi castrați înainte să fie eliberați din închisoare

Lege nouă într-un stat din SUA, Violatorii vor fi castrați înainte să fie eliberați din închisoare, statele unite ale americii, viol, agresiune sexuala, barbati castrati, trump 

Parlamentarii din statul Alabama (SUA) au aprobat o lege care prevede castrarea chimică a pedofililor, înainte ca aceștia să fie eliberați din închisoare. Actul normativ a fost propus de republicanul Steve Hurst. Pentru a intra în vigoare, trebuie să fie promulgată de guvernatorul Kay Ivey, relatează USA Today.

În opinia parlamentarului, această pedeapsă este „potrivită” pentru cei care au abuzat copii. „Agresorii marchează pe viață acești copii, iar pedeapsa trebuie să fie pe măsura infracțiunii”, a declarat Hurst.
 
Această măsură ar urma să fie contestată de activiștii pentru drepturile omului, care ar putea invoca Amendamentul 8 din Constituție, ce interzice guvernului să impună pedepse aspre și neobișnuite cetățenilor americani.
 
„M-au sunat oameni în trecut, când am prezentat propunerea de act normativ, și m-au întrebat dacă nu mi se pare inumană. I-am întrebat ce este mai inuman decât să violezi un minor care nu se poate apăra sau fugi. Ei sunt nevoiți să treacă prin toate aceste lucruri. Asta este inuman”, a mai spus parlamentarul.
 
În opina sa, castrarea chimică ar putea descuraja potențialii agresori în viitor. „Dacă facem ceva, îi va descuraja. Poate vom reduce numărul pedofililor în Alabama”, a mai adăugat el.
 
De la jumătatea anilor ’90, opt state din SUA au introdus castrarea chimică sau chirurgicală a agresoilor sexuali, desi foarte rar au fost puse în practică astfel de pedepse. Primul stat în care s-a legalizat castrarea chimică a fost California.
Total
0
Shares
Total
0
Share