Politică

Lider PSRM, către PAS: Când ați fost în PLDM, dacă nu furați miliardul, astăzi puteam da la bătrâni mai mult

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă nu se fura miliardul din sistemul bancar din Moldova, astăzi statul putea să susțină cu mult mai mult persoanele nevoiașe și bătrânii. Replica i-a fost dată de președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, deputatului PAS, Dumitru Alaiba, care a criticat inițiativa socialiștilor PSRM ce prevede achitarea de către stat a facturilor la electricitate pentru toți consumatorii casnici în perioada stării de urgență, transmite Telegraph.md

Deputatul PSRM i-a amintit lui Alaiba că el era în Guvernul Filat, atunci când s-a produs frauda bancară.

Pentru domnul Alaiba, un PLDM -ist adevărat. Dacă nu furați miliardul, astăzi puteam da la bătrâni cu mult mai mult”, a declarat Furculiță.

Parlamentarul a criticat și decizia guvernelor AIE, din care au făcut parte majoritatea membrilor PAS de astăzi, prin care s-a pus pe umerii cetățenilor povara miliardului furat.

Scoateți ghindele din buzunar cu care umblați până acum. Asumați-vă responsabilitatea și să nu credeți că v-ați spălat de acest miliard. Miliardul este al vostru”, a spus deputatul.

În context, liderul fracțiunii PSRM i-a îndemnat pe deputații PAS să susțină și inițiativa socialiștilor prin care se propune ca cetățenii să nu mai fie nevoiți să întoarcă banii din frauda bancară.

Prin legea pe care PSRM propune ca să fie anulată, cetățenii sunt impuși să plătească suplimentar la cele 13,58 de miliarde de lei, încă peste 11 miliarde de lei, suma ajungând la 25 de miliarde de lei.

Citește și: Igor Dodon spune că Daniel Ioniță ar trebui să-și ceară scuze în fața poporului moldovenesc

loading...

Comments are closed.